Recept

Ruský bramborový salát s matjesem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57606
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ks Brambory
1 ks Červená řepa
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Kečup
100 ml Majonéza
2 ks Matjesy - filet
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný
3 ks Okurky nakládané
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 111kJ
12% Sacharidy 42 g
156% Tuky 117 g
177% Sodík 4 g
32% Bílkoviny 18 g

Ruský bramborový salát s matjesem postup přípravy receptu:

1

Velkou mrkev, brambory a červenou řepu předem uvaříme a necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kyselé okurky nahrubo nastrouháme, kyselé zelí nakrájíme nadrobno a matjesy na menší kousky.

2

Zeleninu a rybu v míse promícháme, směs osolíme, opepříme, okyselíme vinným octem, přidáme hořčici, lžíci rajského kečupu a majolku, dobře promícháme a přikryté necháme alespoň 3 hodiny rozležet.

3

Salát podáváme ozdobený kolečky cibule a dílky rajčat jako přílohu k masu, nebo jako samostatný pokrm.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept