Ruský bramborový salát s matjesem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruský bramborový salát s matjesem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57606 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 ks | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kečup |
100 ml | Majonéza |
2 ks | Matjesy - filet |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 ks | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Cibule, Majonéza, Ocet vinný, Okurky nakládané, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Matjesy - filet, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruský bramborový salát s matjesem postup přípravy receptu:
1 | Velkou mrkev, brambory a červenou řepu předem uvaříme a necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kyselé okurky nahrubo nastrouháme, kyselé zelí nakrájíme nadrobno a matjesy na menší kousky. |
2 | Zeleninu a rybu v míse promícháme, směs osolíme, opepříme, okyselíme vinným octem, přidáme hořčici, lžíci rajského kečupu a majolku, dobře promícháme a přikryté necháme alespoň 3 hodiny rozležet. |
3 | Salát podáváme ozdobený kolečky cibule a dílky rajčat jako přílohu k masu, nebo jako samostatný pokrm. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ pokrmu.