Recept

Lobio – fazole po gruzínsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57607
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Celer - nať
4 ks Cibule
500 g Fazole
0,5 kávová lžička Hřebíček
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 kávová lžička Koriandr čerstvý
100 ml Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Pórek
5 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 510kJ
17% Sacharidy 62 g
5% Tuky 4 g
7% Sodík 149 mg
35% Bílkoviny 19 g

Lobio – fazole po gruzínsku postup přípravy receptu:

1

Fazole přes noc namočíme a pak je uvaříme doměkka a scedíme. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme uvařené fazole, osolíme je a mírně opečeme. Vinný ocet svaříme s nasekanou bazalkou.

2

Fazole s cibulí přeložíme do porcelánové mísy, zalijeme vychladlým vinným octem, přidáme tlučený koriandr a hřebíček, mletou skořici s paprikou, sekanou petrželku, celerovou nať a kopr, na kolečka nakrájený pórek a nakonec oloupaná rozmačkaná rajčata.

3

Vše důkladně zamícháme, podle chuti přisolíme a dáme alespoň na 3 hodiny do chladu rozležet.

4

Podáváme jako přílohu k pečenému skopovému nebo vepřovému masu, nebo samostatně s pečivem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k namočení fazolí a „odležení“ hotového pokrmu. Místo rajčat můžeme použít: 50 g mletých jader vlašských ořechů a 3 prolisované stroužky česneku, nebo 100 g jemně nastrouhaného celeru, nebo 200 g brynzy a 100 ml zakysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept