Recept

Česnekové chlebníčky s olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57609
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Příprava
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Chlebníčky
8 krajíc Chléb toastový
Nádivka do chlebíčků
5 stroužek Česnek
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Oregano čerstvé
50 g Oříšky piniové
Pečení a servírování
4 ks Olivy černé
2 polévková lžíce Oregano čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 660kJ
19% Sacharidy 69 g
82% Tuky 62 g
93% Sodík 2 g
30% Bílkoviny 17 g

Česnekové chlebníčky s olivami postup přípravy receptu:

1

Příprava: Na pekáčku s lívancovníkovými prohlubněmi pomažeme máslem prohlubně a troubu připravíme k předehřátí na 200°C.

2

Chlebníčky: Z krajíčků tmavého chleba okrájíme kůrky a krajíčky rozválíme do větších ploch. Z rozválených krajíců vykrájíme kruhy, které svou velikostí budou odpovídat lívancovým prohlubním na připraveném pekáčku. Odřezky z krajíčků chleba necháme asi 10 minut odpočinout v lednici.

3

Nádivka do chlebíčků: Piniové oříšky oloupeme a nasekáme nahrubo, česnek utřeme. Nasekané oříšky opečeme pod grilem, dozlatova a smícháme je s utřeným česnekem, rozměklým máslem a čerstvě nasekaným oregánem. Nádivku můžeme rozmixovat v mixéru, rozmíchat v hmoždíři nebo v třecí misce.

4

Pečení a servírování: Na připravené krajíce chleba rozdělíme česnekovou nádivku a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.

5

Tyto domácí chlebíčky servírujeme horké, rovnou z trouby. Každý krajíček ozdobíme lístky oregána a rozpůlenými černými olivami.

Poznámka

Tip: Na přípravu těhle chlebovníčků můžeme použít i rozválené listové těsto (asi 200g). V případě, kdy budeme pokrm připravovat z listového těsta, necháme těsto, připravené na pekáči odpočinout v lednici asi 30 minut. Odpočaté těsto necháme, po vychladnutí v lednici, asi 10 minut předpéct v troubě, zakryté alobalem - aby se nám na těstě vytvořily mističky pro nádivku. Místo chlebových odřezků zasypeme těsto strouhankou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept