Brambory plněné vejci a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory plněné vejci a sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5761 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
10 ks | Brambory |
2 polévková lžíce | Hrášek |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 164,2mg |
Draslík | 904,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 198,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hrášek, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory plněné vejci a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ne zcela doměkka. Oloupeme je, rozpůlíme a vydlabeme. |
2 | Vnitřek brambor jemně nasekáme, smícháme s hráškem, natvrdo uvařenými a na kostičky nakrájenými vejci, polovinou strouhaného sýru, solí a kořením. |
3 | Nádivkou naplníme brambory, srovnáme je na vymazaný pekáček, podlijeme vodou, posypeme strouhaným sýrem a pokropíme máslem. |
4 | Dáme péci do trouby. |
Poznámka
Podáváme se salátem.