Moldavská zelená rajčata s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moldavská zelená rajčata s česnekem
Moldavská zelená rajčata s česnekem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57610 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Celer - nať |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata zelená |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 122,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata zelená, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moldavská zelená rajčata s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Větší zelená rajčata a oloupanou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, nadrobno nasekáme cibuli, celerovou nať, petrželku a prolisujeme česnek. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rajčata, cibuli, mrkev a zelené natě, osmahneme, zalijeme horkou vodou a přikryté dusíme půl hodiny, podle potřeby ještě podléváme horkou vodou. |
3 | Když rajčata změknou, přidáme utřený česnek, odstavíme z ohně a necháme asi půl hodiny rozležet. |
4 | Podáváme studené jako přílohu k masu nebo samostatně jako salát, nebo předkrm. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychladnutí a „odležení“ pokrmu.