Recept

Moldavská zelená rajčata s česnekem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57610
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
6 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 ks Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata zelená
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 571kJ
4% Sacharidy 13 g
241% Tuky 181 g
0% Sodík 6 mg
3% Bílkoviny 2 g

Moldavská zelená rajčata s česnekem postup přípravy receptu:

1

Větší zelená rajčata a oloupanou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, nadrobno nasekáme cibuli, celerovou nať, petrželku a prolisujeme česnek.

2

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rajčata, cibuli, mrkev a zelené natě, osmahneme, zalijeme horkou vodou a přikryté dusíme půl hodiny, podle potřeby ještě podléváme horkou vodou.

3

Když rajčata změknou, přidáme utřený česnek, odstavíme z ohně a necháme asi půl hodiny rozležet.

4

Podáváme studené jako přílohu k masu nebo samostatně jako salát, nebo předkrm.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychladnutí a „odležení“ pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept