Ukrajinské plněné papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ukrajinské plněné papriky
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57611 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Hřebíček |
3 ks | Mrkev kořen |
125 ml | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Paprika zelená |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
3 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 219,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Ocet vinný, Olej rostlinný, Paprika zelená, Pepř černý celý, Petržel kořen, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ukrajinské plněné papriky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme marinádu. Dvě mrkve, malou petržel a čtvrtku celeru nahrubo nastrouháme, cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a 10 minut dusíme na oleji. Pak přidáme rajský protlak a dohromady dusíme ještě 10-15 minut. Poté přilijeme 125 ml vinného octa, 250 ml hovězího vývaru, osolíme, přidáme lžíci cukru, bobkový list, celý pepř, hřebíček se skořicí a dusíme dalších 15-20 minut. Hotovou marinádu vychladíme. |
2 | Dále připravíme náplň. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme jednu nastrouhanou mrkev a celer, nakrouhanou půlku malé hlávky zelí, osolíme, podlijeme 150 ml vody a doměkka podusíme. |
3 | Velké papriky zbavené stopek a jadřinců povaříme 15-20 minut ve slané vodě. Necháme je okapat, naplníme nádivkou, vložíme do kastrolu, zalijeme marinádou a dusíme v troubě 20-30 minut. |
4 | Podáváme studené, ozdobené sekanou petrželkou, jako přílohu, salát nebo předkrm. |