Recept

Ukrajinské plněné papriky

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57611
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
250 ml Hovězí vývar základní
2 ks Hřebíček
3 ks Mrkev kořen
125 ml Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Paprika zelená
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Skořice mletá
3 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
0,5 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 366kJ
15% Sacharidy 56 g
355% Tuky 266 g
47% Sodík 931 mg
18% Bílkoviny 10 g

Ukrajinské plněné papriky postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme marinádu. Dvě mrkve, malou petržel a čtvrtku celeru nahrubo nastrouháme, cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a 10 minut dusíme na oleji. Pak přidáme rajský protlak a dohromady dusíme ještě 10-15 minut. Poté přilijeme 125 ml vinného octa, 250 ml hovězího vývaru, osolíme, přidáme lžíci cukru, bobkový list, celý pepř, hřebíček se skořicí a dusíme dalších 15-20 minut. Hotovou marinádu vychladíme.

2

Dále připravíme náplň. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme jednu nastrouhanou mrkev a celer, nakrouhanou půlku malé hlávky zelí, osolíme, podlijeme 150 ml vody a doměkka podusíme.

3

Velké papriky zbavené stopek a jadřinců povaříme 15-20 minut ve slané vodě. Necháme je okapat, naplníme nádivkou, vložíme do kastrolu, zalijeme marinádou a dusíme v troubě 20-30 minut.

4

Podáváme studené, ozdobené sekanou petrželkou, jako přílohu, salát nebo předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept