Recept

Paprikový koláč s cuketou po provensálsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 118 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 48 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57612

Ingredience

Příprava
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Koláč
250 g Listové těsto
Náplň
2 ks Cuketa
3 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika zelená
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 433kJ
5% Sacharidy 20 g
37% Tuky 27 g
3% Sodík 55 mg
9% Bílkoviny 5 g

Paprikový koláč s cuketou po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Příprava: Koláčovou formu nebo hlubší plech na pečení vymažeme lžící másla, na pomoučení válu budeme potřebovat asi 4 lžíce hladké mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

2

Koláč: Listové těsto rozválíme na plát, který bude o něco větší, než koláčová forma nebo plech na pečení. Těstový plát rozložíme do připravené pečící nádoby tak aby těsto mělo miskovitý tvar a necháme ho tuhnout v lednici asi 30 minut. Než těsto v lednici ztuhne, připravíme si náplň.

3

Náplň: Zelené a červené kapie zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kostky a opečeme je na pánvi v olivovém oleji tak, aby změkly.

4

Opékáme je asi 8 minut. Měkké kousky paprik necháme okapat od zbytků oleje. Cuketu očistíme, nakrájíme ji na kolečka. Nakrájenou cuketu opečeme dozlatova na olivovém oleji a necháme ji také okapat.

5

V misce nebo hrnku našleháme smetanu s jedním celým vejcem a roztok ochutíme solí a pepřem. V mléčném roztoku pak rozmícháme pečené kousky paprik a dobře promícháme. Paprikovou směs pak vlejeme do připraveného koláčového korpusu.

6

Obvod koláče obložíme opečenými kolečky cukety a pečeme asi 40 minut v předehřáté troubě, dokud okraje koláče nezezlátnou. Tento zeleninový koláč můžeme servírovat jako hlavní chod nebo pohoštění, teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept