Broskvový koláč s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový koláč s hroznovým vínem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57616 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
60 g | Cukr moučkový |
100 g | Hroznové víno |
400 g | Kompot broskvový |
500 g | Listové těsto |
25 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 41,9mg |
Draslík | 63,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hroznové víno, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový koláč s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Kompotované broskve scedíme, hroznové víno otrháme, omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zrníčka a smícháme s broskvemi. Dva stejné pláty listového těsta rozložíme na pracovní stůl, jeden pokryjeme ovocem a druhý nařežeme na silnější proužky. |
2 | Plech pomažeme tukem, na něj položíme celý plát těsta s ovocem, překryjeme proužky těsta z druhého plátu, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme moučkovým cukrem, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zprudka 15 minut. Teplotu trouby snížíme na střední stupeň a pečeme dalších 30 minut. |
3 | Koláč na plechu necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme. |