Dortíky z listového těsta s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dortíky z listového těsta s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57617 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
30 g | Cukr skořicový |
400 g | Jablka |
300 g | Listové těsto |
25 g | Máslo čerstvé |
25 g | Tuk |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 107,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Tuk, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dortíky z listového těsta s jablky postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto nařežeme na 12 čtverců, jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, dužinu nastrouháme nahrubo a smícháme se skořicovým cukrem. Plech potřeme tukem, na něj vyskládáme polovinu čtverců, doprostřed každého naneseme jablečnou směs, zakryjeme druhou polovinou čtverců, okraje přimáčkneme, povrch potřeme rozpuštěným máslem, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě zhruba 20 minut. |
2 | Dortíky rozdělíme na talířky, doplníme zakysanou smetanou a podáváme. |
Rychle připravený moučník, použila jsem už rozválené listové těsto a čtverce jsem měla asi větší. Ale každý si udělá, jak potřebuje a chce. Do nastrouhaných jablek půjdou přidat i rozinky a nasekané ořechy. Okraje po celém obvodu jsem důkladně zmáčkla vidličkou a dala do hodně vyhřáté trouby a po zapečení jsem teplotu trochu snížila. Stupně nenapíšu, mám plynovou troubu. Podávala jsem bez zakysané smetany, ale kdo chce, tak si ji přidá. Dávám palec nahoru a doporučuji.