Recept

Švédské pomerančovo-hrozinkové řezy

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 57621
Kategorie: Řezy

Ingredience

Na potření těsta a posypání
100 g Cukr krupice
200 g Hrozinky
4 polévková lžíce Mandle
2 polévková lžíce Mandle loupané
3 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 ks Vaječný bílek slepičí
Těsto
150 g Cukr krupice
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mandle neloupané
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí
Na vytření plechu
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 879 kcal
Kilojoule 3 678kJ
19% Sacharidy 69 g
341% Tuky 256 g
3% Sodík 65 mg
30% Bílkoviny 17 g

Švédské pomerančovo-hrozinkové řezy postup přípravy receptu:

1

Omyté zlaté hrozinky necháme okapat a osušit. 2 lžíce neloupaných mandlí nastrouháme na jemném struhadle, 4 lžíce loupaných mandlí pokrájíme nadrobno. Dva vaječné bílky vyšleháme na tuhý sníh, postupně do něj zašleháme 100 g cukru.

2

Do misky dáme změklé máslo, přidáme k němu vejce, cukr a směs vyšleháme do pěny. Poté do ní zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a těsto dobře vymícháme.

3

Menší pečící plech vytřeme máslem a těsto rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Plech zakryjeme a dáme do trouby předem vyhřáté na 220°C péct na 5 minut. Poté plech s těstem odkryjeme a na těsto rozetřeme stejnoměrně sníh. Posypeme ho nastrouhanou pomerančovou kůrou, mandlemi a hrozinkami. Znovu těsto dáme do trouby a při 180-200 °C pečeme dalších 5-8 minut dozlatova.

4

Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme úhledné řezy a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept