Švédské pomerančovo-hrozinkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédské pomerančovo-hrozinkové řezy
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57621 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Na potření těsta a posypání | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
200 g | Hrozinky |
4 polévková lžíce | Mandle |
2 polévková lžíce | Mandle loupané |
3 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Těsto | |
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Mandle neloupané |
150 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vejce slepičí |
Na vytření plechu | |
2,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 162,7mg |
Draslík | 374,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Pomerančová kůra, Vaječný bílek slepičí, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Mandle loupané, Mandle neloupané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédské pomerančovo-hrozinkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Omyté zlaté hrozinky necháme okapat a osušit. 2 lžíce neloupaných mandlí nastrouháme na jemném struhadle, 4 lžíce loupaných mandlí pokrájíme nadrobno. Dva vaječné bílky vyšleháme na tuhý sníh, postupně do něj zašleháme 100 g cukru. |
2 | Do misky dáme změklé máslo, přidáme k němu vejce, cukr a směs vyšleháme do pěny. Poté do ní zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a těsto dobře vymícháme. |
3 | Menší pečící plech vytřeme máslem a těsto rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Plech zakryjeme a dáme do trouby předem vyhřáté na 220°C péct na 5 minut. Poté plech s těstem odkryjeme a na těsto rozetřeme stejnoměrně sníh. Posypeme ho nastrouhanou pomerančovou kůrou, mandlemi a hrozinkami. Znovu těsto dáme do trouby a při 180-200 °C pečeme dalších 5-8 minut dozlatova. |
4 | Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme úhledné řezy a podáváme. |