Recept

Smažené citrónové cukroví

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57623

Ingredience

Těsto
2 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 dl Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Na posypání válu
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
Na obalení
80 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 542kJ
17% Sacharidy 63 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 25 mg
11% Bílkoviny 6 g

Smažené citrónové cukroví postup přípravy receptu:

1

Do misky si dáme vejce, cukr a misku posadíme do hrnce s 1 litrem vody a nad párou vejce vyšleháme do pěny. Poté misku sejmeme, přimícháme do pěny prosátou mouku s práškem do pečiva, smetanu, rozpuštěné máslo, citrónovou šťávu a citrónovou kůru. Těsto dobře promícháme, vypracujeme a dáme na 30 minut do chladničky.

2

Těsto vyklopíme na pomoučený vál. Vyválíme z něj placku o síle 3-4 mm. Kulatou formičkou o průměru přibližně 5-6 cm vykrojíme kolečka. V pánvi si rozpálíme olej a kolečka zprudka smažíme dozlatova. Smažíme je 1-2 minuty.

3

Usmažené cukroví dáme na papírovou utěrku okapat a poté je hned obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem. Cukroví dáme na mísu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept