Skořicové roládky s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicové roládky s rozinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57624 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Těsto: | |
---|---|
10 g | Droždí sušené |
25 g | Máslo čerstvé |
130 ml | Mléko polotučné |
230 g | Mouka chlebová |
30 ml | Sirup javorový |
3 g | Sůl |
25 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
60 g | Cukr třtinový |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Rozinky tmavé |
15 g | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 101,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Mouka chlebová, Sirup javorový, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Cukr třtinový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Máslo čerstvé, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skořicové roládky s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, sůl, droždí, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme na drobenku. Přilijeme vlažné mléko, přidáme rozkvedlané vejce a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Vyválíme na obdélníkový plát, máslo smícháme s cukrem a skořicí, plát těsta potřeme, posypeme rozinkami, srolujeme, nakrájíme na řezy, rozložíme na pomaštěný plech a necháme ještě 30 minut kynout. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 až 30 minut dozlatova. |
2 | Horké roládky potřeme javorovým sirupem a necháme vychladnout. Upravíme na talířky a podáváme. |