Recept

Šči s hlávkovým zelím a pohankou

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57628
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
100 g Houby nakládané
2 polévková lžíce Houby sušené
750 g Hovězí maso přední
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
8 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Pohanka
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
3,5 l Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana
1,5 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 772kJ
8% Sacharidy 30 g
104% Tuky 78 g
26% Sodík 529 mg
59% Bílkoviny 33 g

Šči s hlávkovým zelím a pohankou postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso, celou neoloupanou cibuli, půlku velké mrkve, petržele a malého celeru zalijeme ve velkém hrnci 2 litry vody a dáme vařit. Po hodině a půl vývar osolíme a vaříme dále. Když maso změkne, vývar procedíme.

2

Mezitím dáme vařit v 0,5 l vody předem namočené a na kousky nakrájené sušené houby spolu se dvěma lžícemi pohanky. Když houby změknou, přidáme lžíci másla a vše vlijeme do masového vývaru.

3

Do tohoto základu vložíme nakrouhané spařené hlávkové zelí, na kousky nakrájené maso, nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou druhou půlku mrkve petržele a celeru, zelenou petrželkou a celerovou natí a okořeníme majoránkou, bobkovým listem a celým pepřem. Polévku osolíme, vaříme ještě 20 minut, pak ji sundáme z ohně, přidáme prolisovaný česnek se sekaným koprem, zakryjeme pokličkou a necháme v teple 15 minut ustát.

4

Před podáním přidáme do polévky pokrájené nakládané houby, šlehačku a zakysanou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept