Recept

Staroruská ucha kalja z candáta

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57632
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 ks Bobkový list
4 ks Brambory
1,5 kg Candát obecný
2 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Estragon
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
2 ks Okurky nakládané
10 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
1 špetka Šafrán
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 140kJ
7% Sacharidy 26 g
86% Tuky 65 g
80% Sodík 2 g
48% Bílkoviny 27 g

Staroruská ucha kalja z candáta postup přípravy receptu:

1

Velkého candáta zbavíme šupin, hlavy a ploutví, vykucháme a nakrájíme na díly.

2

Hlavu, ploutve a jedlé vnitřnosti ve větším hrnci zalijeme vařící vodou, přidáme čtvrcené neoloupané cibule, čtvrtky oloupaných brambor, nakrájenou mrkev a petržel, osolíme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Potom sejmeme z ohně, sebereme pěnu, vývar přecedíme a znovu uvedeme do varu.

3

Mezitím na malé kostičky nakrájíme větší nakládané okurky a v pánvi na 2 lžících másla po obou stranách opečeme osolené díly ryby.

4

Opečenou rybu a nakrájené okurky vložíme do vývaru, výpek na pánvi zasypeme 2 lžícemi mouky, krátce zasmažíme, jíšku rozšleháme s trochou horkého vývaru a vlijeme do polévky.

5

Přilijeme okurkový nálev, okořeníme celým pepřem a bobkovým listem a vaříme asi 15 minut. Na posledních 5 minut vaření přidáme na kolečka nakrájený pórek. Pak polévku stáhneme z ohně, pokapeme citronovou šťávou, vhodíme nasekaný estragon, špetku šafránu, podle chuti přisolíme, zakryjeme poklicí a necháme ještě 10 minut ustát.

6

Polévku podáváme posypanou sekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept