Hrozinkové bagetky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrozinkové bagetky
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57636 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
5 g | Droždí sušené |
80 g | Hrozinky |
125 g | Mouka chlebová |
140 g | Mouka žitná bílá |
3 g | Sůl |
170 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 193,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Hrozinky, Mouka chlebová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrozinkové bagetky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu, přidáme cukr, sůl, hrozinky a oba druhy mouky. Vmícháme sušené droždí a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. |
2 | Z těsta vytvoříme bagetky, obalíme v žitné mouce (20g) a rozložíme na plech, necháme ještě 30 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 20 stupňů. |