Telecí kotlety v omeletě se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí kotlety v omeletě se žampiony
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57639 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Telecí kotlety |
120 g | Žampiony čerstvé |
Na omelety | |
---|---|
80 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 668,7mg |
Draslík | 909,7mg |
Vláknina | 796,6mg |
Vitamín A | 564,9mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Telecí kotlety, Žampiony čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí kotlety v omeletě se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Kotlety lehce naklepeme (kost necháme), osolíme a opepříme. Očištěné žampiony rozkrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno. |
2 | Na másle s olejem osmažíme kotlety z obou stran do zlatova, odložíme do mísy a držíme v teple. Do výpeku vmícháme žampiony a za stálého míchání podusíme do měkka. |
3 | V jiné pánvi na másle usmažíme čtyři omelety, na každou rozšleháme 2 vejce se špetkou soli a pepře. |
4 | Na usmaženou omeletu položíme kotletu, navrstvíme díl žampionů, přeložíme omeletu na polovinu a posypeme petrželovou natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.