Jednoduchý recept

Teplý těstovinový salát s krevetami a česnekem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5764

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
300 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Fettuccine
3 l Voda pitná
2 polévková lžíce Whisky

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 745kJ
15% Sacharidy 54 g
16% Tuky 12 g
14% Sodík 282 mg
55% Bílkoviny 31 g

Teplý těstovinový salát s krevetami a česnekem postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, propláchneme a necháme vychladnout.

2

Mezitím rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme prolisovaný česnek, přidáme krevety a opékáme je dokud nezmění barvu. Přilijeme whisky a vaříme dokud se tekutina neodpaří.

3

Poté přidáme smetanu, nakrájené cibulky, ochutíme solí a pepřem a ještě 2min povaříme.

4

Teplou omáčku nalijeme na těstoviny a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept