Teplý těstovinový salát s krevetami a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý těstovinový salát s krevetami a česnekem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5764 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
300 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny Fettuccine |
3 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 38,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 134,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Sůl, Voda pitná, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý těstovinový salát s krevetami a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, propláchneme a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme prolisovaný česnek, přidáme krevety a opékáme je dokud nezmění barvu. Přilijeme whisky a vaříme dokud se tekutina neodpaří. |
3 | Poté přidáme smetanu, nakrájené cibulky, ochutíme solí a pepřem a ještě 2min povaříme. |
4 | Teplou omáčku nalijeme na těstoviny a ihned podáváme. |