Houstičky s jablkem a čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houstičky s jablkem a čokoládou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57640 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
60 g | Čokoláda hořká |
50 g | Cukr krupice |
5 g | Droždí sušené |
100 g | Jablko granátové |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka chlebová |
45 g | Mouka pšeničná celozrnná |
4 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 102,8mg |
Draslík | 225,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Droždí sušené, Jablko granátové, Mouka chlebová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houstičky s jablkem a čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu a rozpuštěné máslo, přidáme cukr, sůl, chlebovou i celozrnnou mouku, jablka nakrájená na kostičky a nalámanou čokoládu. Promícháme, přidáme sušené droždí a uhněteme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout. Z těsta vytvoříme žemličky, jejichž ovrch nařízneme do šachovice, případně můžeme uplést houstičky jako copánek. Rozložíme je na plech, potřeme žloutkem a necháme ještě hodinu kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při teplotě 200 stupňů. |
Poznámka
Servírujeme studené nebo vlažné.