Recept

Mleté telecí řízky v omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 57642
Kategorie: Maso

Ingredience

300 ml Hovězí vývar základní
40 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový oříšek
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Sádlo vepřové škvařené
40 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 886kJ
3% Sacharidy 10 g
40% Tuky 30 g
21% Sodík 410 mg
65% Bílkoviny 37 g

Mleté telecí řízky v omáčce postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na kostky a umeleme, petrželovou nať posekáme na jemno. V míse promícháme maso se solí, pepřem, natí, mletým muškátovým oříškem, vejcem, rozpuštěným máslem a smetanou. Vypracujeme kompaktní hmotu, ze které tvoříme placky. Obalujeme je v mouce a smažíme na sádle z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.

2

Do výpeku vmícháme zbývající mouku a za stálého míchání osmažíme. Poté zašleháme vývar a alespoň 10 minut za stálého míchání provaříme. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a 5 minut na mírném plameni dusíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept