Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 57644

Ingredience

Na koláč
5 g Droždí sušené
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Máslo čerstvé
20 ml Rum
200 ml Voda pitná
Na krém
60 g Cukr krupice
20 g Kakao instantní - Granko
250 ml Mléko polotučné
20 ml Rum
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 327kJ
21% Sacharidy 77 g
24% Tuky 18 g
3% Sodík 55 mg
28% Bílkoviny 16 g

Koláč Galette postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme vodu, rum, rozpuštěné máslo, přidáme mouku, sušené droždí a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme 2 cm silnou kulatou placku a pečeme ji 20 minut v troubě, vyhřáté na 180 stupňů.

2

Mezitím připravíme krém: v rendlíku ušleháme žloutky s cukrem do pěny a pozvolna zalijeme svařeným horkým mlékem, na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Zalijeme rumem, odstavíme, necháme vychladnout. Krém přendáme do mísy a ve vodní lázni vmícháme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Poté jemně šleháme, až je krém hladký a jemný, upečenou placku opatrně rozřízneme a hotovým krémem bohatě naplníme. Povrch koláče posypeme instantním kakaem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept