Soljanka z hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Soljanka z hovězího masa
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57645 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
200 g | Drůbeží maso vařené |
150 g | Houby nakládané |
600 g | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Kapary |
4 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Mrkev kořen |
7 ks | Nové koření celé |
4 ks | Okurky nakládané |
16 ks | Olivy černé |
2 ks | Párky jemné |
12 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Uzené maso vařené |
3 l | Voda pitná |
8 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
0,3 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 895,6mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citrony, Houby nakládané, Hovězí maso přední, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso vařené, Kapary, Mrkev kořen, Olivy černé, Párky jemné, Petržel - nať, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Soljanka z hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Přední hovězí maso, neloupanou cibuli, velkou mrkev, petržel a malý celer dáme vařit do 2 l vody. Přibližně po hodině a půl vývar osolíme a když maso změkne, vývar procedíme, maso rozkrájíme na kousky. |
2 | Mezitím nakrouháme čtvrtku hlávky zelí, spolu s nakládanými houbami ji spaříme vařící vodou, na kostky pokrájíme vařené drůbeží i uzené maso a rajčata, na kolečka párky, nadrobno velké kyselé okurky i cibuli. Nálev z okurek svaříme. |
3 | 400 ml svařeného okurkového nálevu přilijeme do hovězího vývaru a přivedeme k varu. Přidáme veškeré nakrájené maso, houby, zelí s rajčaty i cibuli, vypeckované, napůl překrájené olivy a kapary. Podle chuti přisolíme, přidáme celý pepř, nové koření, na mírném ohni slabě povaříme asi 15 minut. |
4 | Při podávání vložíme do talíře soljanky zakysanou smetanu, plátek citronu, zelenou petrželku a kopr. |
Poznámka
Servírujeme teplé.