Recept

Telecí řízky s houbami a jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 57646
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
50 g Houby sušené
250 ml Hovězí vývar základní
2 ks Jablka
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
3 ks Okurky nakládané
40 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Šunka dušená
600 g Telecí kýta
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 483kJ
11% Sacharidy 39 g
39% Tuky 29 g
172% Sodík 3 g
82% Bílkoviny 46 g

Telecí řízky s houbami a jablky postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sušené houby namočíme do vody, cibuli krájíme nadrobno. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na nudličky spolu s okurkami a šunkou.

2

Maso z obou stran osmažíme na másle s olejem do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, poté vmícháme šunku, jablka, okurky i okapané houby. Směs zalijeme vývarem, na mírném plameni za občasného míchání podusíme do měkka. Před koncem vmícháme rajčatový protlak a dodusíme.

3

Řízky podáváme s houbovou směsí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept