Telecí řízky s houbami a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky s houbami a jablky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57646 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
50 g | Houby sušené |
250 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Okurky nakládané |
40 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
600 g | Telecí kýta |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 542,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Jablka, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky s houbami a jablky postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sušené houby namočíme do vody, cibuli krájíme nadrobno. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na nudličky spolu s okurkami a šunkou. |
2 | Maso z obou stran osmažíme na másle s olejem do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, poté vmícháme šunku, jablka, okurky i okapané houby. Směs zalijeme vývarem, na mírném plameni za občasného míchání podusíme do měkka. Před koncem vmícháme rajčatový protlak a dodusíme. |
3 | Řízky podáváme s houbovou směsí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.