Recept

Studený litevský boršč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57647
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

600 g Brambory vařené
300 g Červená řepa
150 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 l Mléko kefírové
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 338kJ
15% Sacharidy 54 g
10% Tuky 7 g
34% Sodík 677 mg
24% Bílkoviny 14 g

Studený litevský boršč postup přípravy receptu:

1

Mladou červenou řepu opereme i s listy, očistíme, hlízy oloupeme, zalijeme vodou, osolíme a přibližně 30 minut povaříme. V půli varu přidáme do hrnce i řepný chrást. Uvařenou řepu necháme odkapat na cedníku, poté ji nadrobno rozkrájíme, listy posekáme a řepný odvar dáme vychladit.

2

Mezitím uvaříme vejce natvrdo, na nudličky rozkrájíme salátovou okurku a na kolečka malou cibulku i s natí.

3

Do polévkové mísy vložíme pokrájenou řepu se sekaným chrástem, přidáme okurku, nasekaná vejce, cibulku, šlehačku a trochu cukru. Vše zalijeme vychlazeným kefírem, studeným odvarem z červené řepy a dobře promícháme.

4

Podáváme hojně posypané sekaným koprem s horkými vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept