Dýňový chlebíček s novým kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňový chlebíček s novým kořením
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57649 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
180 g | Cukr krupice |
450 g | Dýně |
25 g | Dýňová semínka |
12 g | Kypřicí prášek do pečiva |
130 g | Máslo čerstvé |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 g | Nové koření mleté |
20 g | Olej slunečnicový |
4 g | Sůl |
5 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 64,8mg |
Draslík | 318,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Dýně, Dýňová semínka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňový chlebíček s novým kořením postup přípravy receptu:
1 | Dýni rozkrojíme, vyřízneme dužinu, odstraníme semínka, nakrájíme na kostky, alobal potřeme tukem, zabalíme do něj dýni, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Dýni necháme vychladnout, oté ji rozmačkáme vidličkou. |
2 | Do mísy vsypeme mouku s kypřicím práškem, mleté nové koření, sůl, promícháme, přidáme máslo s cukrem, rozkvedlaná vejce, dýni a pečlivě vypracujeme těsto. Přisypeme dýňová semínka, důkladně prohněteme. Formu vymastíme olejem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C asi 90 minut. |
3 | Chlebíček vyklopíme, necháme vychladnout, nakrájíme na tenké plátky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.