Recept

Telecí řízky na smetaně s pomerančem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 57650

Ingredience

1 ks Citrony
150 ml Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
1 kávová lžička Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 034kJ
6% Sacharidy 23 g
38% Tuky 29 g
15% Sodík 291 mg
63% Bílkoviny 35 g

Telecí řízky na smetaně s pomerančem postup přípravy receptu:

1

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Z jednoho pomeranče a citronu vymačkáme šťávu, druhý pomeranč dobře omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, odstraníme případné pecičky.

2

Maso po obou stranách smažíme na másle s olejem do zlatova, poté přidáme plátky pomeranče a ještě zhruba 4 minuty smažíme. Maso s plátky pomeranče vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku zašleháme vývar, šťávu z pomeranče a citronu, poté povaříme. Na závěr vmícháme šalvěj, smetanu a přivedeme k varu.

3

Řízky podáváme s plátky pomeranče, přelité omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept