Telecí řízky na smetaně s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky na smetaně s pomerančem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57650 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Šalvěj sušená |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 159,0mg |
Draslík | 795,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 232,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Pomeranče, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky na smetaně s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Z jednoho pomeranče a citronu vymačkáme šťávu, druhý pomeranč dobře omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, odstraníme případné pecičky. |
2 | Maso po obou stranách smažíme na másle s olejem do zlatova, poté přidáme plátky pomeranče a ještě zhruba 4 minuty smažíme. Maso s plátky pomeranče vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku zašleháme vývar, šťávu z pomeranče a citronu, poté povaříme. Na závěr vmícháme šalvěj, smetanu a přivedeme k varu. |
3 | Řízky podáváme s plátky pomeranče, přelité omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.