Mangový chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangový chlebíček
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57654 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr moučkový |
10 g | Droždí sušené |
150 g | Mango |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Med včelí |
450 g | Mouka chlebová |
120 g | Rozinky tmavé |
5 g | Sůl |
20 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
8 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 29,4mg |
Draslík | 98,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí sušené, Mango, Med včelí, Mouka chlebová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mangový chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, cukr, mletý zázvor, promícháme, přidáme měkké máslo a konečky prstů zapracujeme do sypké směsi. Přilijeme vlažnou vodu, med a vypracujeme těsto. Mango oloupeme, vypeckujeme, dužinu rozmačkáme vidličkou, přidáme do těsta. Důkladně prohněteme, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Do těsta přimícháme rozinky, vytvarujeme podlouhlý bochník, položíme na vymaštěný plech a necháme kynout ještě půl hodiny. Povrch potřeme vejcem, nožem uděláme dva zářezy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny (do zlatova). |
2 | Chlebíček necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.