Půlměsíčky s rumovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Půlměsíčky s rumovou polevou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57659 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
160 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Kakao |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
160 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka polohrubá |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vymazání plechu | |
---|---|
60 g | Hera |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
Na rumovou polevu | |
300 g | Cukr moučkový |
80 ml | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 55,8mg |
Draslík | 61,4mg |
Vláknina | 379,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Hera, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Půlměsíčky s rumovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do misky, spolu se žloutky a cukrem utřeme do pěny. Přisypeme mouku smíchanou s kakaem, kypřicím práškem, vanilkovým cukrem a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, zlehka promícháme. |
2 | Připravené těsto vlijeme na Herou vymazaný, moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby, při 180 stupních pečeme 15 - 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu. |
3 | Do kastrůlku vsypeme cukr, přilijeme rum a smícháme na hladkou polevu, kterou přelijeme vychlazený korpus. Necháme polevu mírně ztuhnout, formičkou vykrajujeme půlměsíčky a poté necháme polevu úplně ztuhnout. |
Poznámka
Servírujeme studené. Udržujeme na chladném místě.