Těstovinový salát s červenými paprikami a ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s červenými paprikami a ančovičkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5766 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Ančovičky konzervované |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
500 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 202,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Citronová šťáva, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s červenými paprikami a ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Papriky rozpůlíme, odstraníme jadérka a cca 8min opékáme pod rozpáleným grilem slupkou nahoru. Poté je vyjmeme, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem, oloupeme a narkájíme na nudličky. |
3 | Ve velké míse smícháme těstoviny, papriky, nakrájenou cibuli, petrželku, na kousky nakrájené ančovičky, přidáme olej, citronovou šťávu, dochutíme solí a pepřem. |
4 | Důkladně promícháme, rozdělíme do misek a ihned podáváme. |