Polentový koláč se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polentový koláč se smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57661 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
30 g | Chilli paprička |
100 g | Cibulka jarní |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
130 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Olej slunečnicový |
130 g | Polenta |
4 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
140 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 46,9mg |
Draslík | 209,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Polenta, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polentový koláč se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, polentu, sůl, kypřicí prášek a vše promícháme. Chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk s jarní cibulkou posekáme na jemno. Do mísy přilijeme smetanu, olej, přidáme vejce, chilli papričku, cibulku a důkladně promícháme. Hlubší plech vysteleme papírem na pečení, nalijeme do něj těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 25 minut. |
2 | Koláč vyklopíme, necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky, vyskládáme na servírovací tác a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.