Bramborový chléb se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový chléb se sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57664 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
180 g | Brambory vařené |
5 g | Hořčice v prášku |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej slunečnicový |
8 g | Sůl |
130 g | Sýr Čedar |
25 g | Tuk |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 40,1mg |
Draslík | 570,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Čedar, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový chléb se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, 100 g nastrouhaného sýra, práškovou hořčici, přidáme rozmačkané vařené brambory, přilijeme vodu, olej a vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj podlouhlý bochník, vložíme na vymaštěný plech, posypeme zbytkem sýra, umístííme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi půl hodiny (do zlatova). |
2 | Chléb necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme vychladlé.