Chléb se sýrem a paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb se sýrem a paprikami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57665 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 g | Chilli koření mleté |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka chlebová |
50 g | Paprika červená |
50 g | Paprika zelená |
80 g | Pažitka |
130 g | Samokypřicí mouka |
8 g | Sůl |
120 g | Sýr Čedar |
25 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 92,2mg |
Draslík | 378,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Kypřicí prášek do pečiva, Mouka chlebová, Paprika červená, Paprika zelená, Pažitka, Sůl, Sýr Čedar, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Samokypřicí mouka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb se sýrem a paprikami postup přípravy receptu:
1 | Papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na nudličky, sýr nastrouháme, pažitku posekáme na jemno. |
2 | Do mísy vsypeme obě mouky, mleté chilli koření, sůl, kypřicí prášek, strouhaný sýr, papriky, promícháme, přidáme máslo a zapracujeme do směsi. Poté přidáme vejce, přilijeme vodu a vypracujeme těsto, z něj vytvarujeme podlouhlý bochník, položíme na vymaštěný plech, vložíme do trouby a pečeme při 200°C asi 45 minut. |
3 | Chléb necháme vychladnout, nakrájíme na plátky, posypeme pažitkou a podáváme jako přílohu. |