Recept

Asijská zelenina na sladkokyselo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 57667

Ingredience

150 g Ananas
10 g Bambusové výhonky
2 ks Chilli paprička
40 g Cukr třtinový
120 g Fazolové lusky zelené
10 g Maizena - kukuřičný škrob
120 g Mrkev kořen
80 ml Ocet rýžový
80 ml Olej slunečnicový
80 ml Omáčka sójová
100 g Pekingské zelí
80 ml Sherry brandy
120 g Shiitake houby
200 ml Vývar drůbeží
50 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 856kJ
11% Sacharidy 39 g
29% Tuky 22 g
20% Sodík 401 mg
9% Bílkoviny 5 g

Asijská zelenina na sladkokyselo postup přípravy receptu:

1

Ve woku rozpálíme slunečnicový olej a osmahneme očištěnou mrkev, nakrájenou na tenké plátky. Přihodíme rozpůlené houby shiitake, pokrájené fazolové lusky a jemné proužky čínského zelí. Restujeme asi 3 minuty, poté přidáme nasekaný zázvor, česnek, chilli papričky, směs zprudka opečeme. K orestované zelenině přidáme pokrájené bambusové výhonky, kousky ananasu a cukr, zalijeme octem, sójovou omáčkou, sherry a polovinou vývaru, necháme 5 minut podusit. Nakonec v misce smícháme škrobovou moučku se zbytkem vývaru, směs podlijeme a necháme ještě 5 minut dusit za občasného promíchání.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept