Zama, moldavská drůbeží polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zama, moldavská drůbeží polévka
Zama, moldavská drůbeží polévka
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57669 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
4 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
350 g | Fazolové lusky |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
800 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 242,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citrony, Kopr čerstvý, Kuře, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zama, moldavská drůbeží polévka postup přípravy receptu:
1 | Kuře rozčtvrtíme, vložíme do vařící, mírně osolené vody a uvaříme do měkka. Vývar přecedíme, maso narychlo opečeme na másle nebo pod grilem a uložíme v teple. |
2 | Mezitím na kousky pokrájíme mladé fazolové lusky, nasekáme cibuli, na nudličky nakrájíme mrkev, petržel a celer. |
3 | Do scezeného vývaru dáme vařit připravenou zeleninu, po 20 minutách mírného varu přidáme šťávu z jednoho citronu, přisolíme, necháme přejít varem a odstavíme. Vejce i lžičku sladké papriky důkladně rozšleháme se zakysanou smetanou a vlijeme do horké polévky, kterou okamžitě prošleháme, aby se bílek nesrazil. Před podáváním do polévky vmícháme sekanou petrželku a kopr. |
4 | Na talíře rozdělíme vykostěné čtvrtky kuřete, zalijeme je polévkou a podáváme s bílým pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.