Recept

Charčo, gruzínská hovězí polévka

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57673
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 kávová lžička Celer - nať
5 stroužek Česnek
4 ks Cibule
600 g Hovězí maso přední
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Povidla švestková
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 polévková lžíce Rýže loupaná
1 špetka Šafrán
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 536kJ
8% Sacharidy 27 g
24% Tuky 18 g
12% Sodík 249 mg
46% Bílkoviny 26 g

Charčo, gruzínská hovězí polévka postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na větší kousky a dáme vařit do 2,5 l osolené vody. Povaříme přibližně 90 minut, poté měkké maso vyndáme na talíř a vývar znovu uvedeme do varu.

2

Mezitím propereme rýži, nahrubo strouháme petržel, nastrouháme jádra vlašských ořechů. Dále v pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, zasmažíme a rozmícháme s trochou horkého vývaru.

3

Do vařícího bujónu vložíme rýži, po 10 minutách vaření přidáme strouhanou petržel, mletý koriandr, bobkový list, tlučený pepř a rozmíchanou cibulovou jíšku. Za 5 minut poté přidáme nastrouhaná jádra vlašských ořechů, po dalších pěti minutách vaření vložíme rozkrájené maso, lžíci švestkové marmelády, lžíci rajského protlaku, sekanou petrželku, sladkou papriku, špetku šafránu a povaříme ještě 5 minut.

4

Poté polévku odstavíme z plotny, přidáme prolisovaný česnek a sekanou celerovou nať, přikryjeme, necháme 10 minut odstát.

5

Polévku podáváme posypanou nasekaným koprem v jednotlivých talířích.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept