Recept

Čichirtma, gruzínská polévka ze skopového masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57674
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
4 ks Cibule
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
1 polévková lžíce Libeček
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Máta
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Šafrán
700 g Skopová plec
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 941kJ
4% Sacharidy 14 g
51% Tuky 38 g
11% Sodík 225 mg
31% Bílkoviny 18 g

Čichirtma, gruzínská polévka ze skopového masa postup přípravy receptu:

1

Skopovou plec rozkrájíme na menší kousky a vaříme ve dvou litrech vody 1,5 - 2 hodiny, přibližně po hodině vaření přidáme k masu rozčtvrcený celer a jednu petržel. Téměř měkké maso vyndáme, na pánvi rozpustíme máslo, na něm necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli a kousky masa rychle opečeme. Vývar scedíme, vložíme do něj opečené kousky masa bez cibulky, osolíme, přidáme celý pepř a maso dál vaříme.

2

Mezitím připravíme zátřepku: ve 100 ml vychlazeného vývaru rozšleháme lžíci mouky, přidáme opečenou cibulku, na níž jsme opékali maso a dobře zamícháme. V jiném hrnečku ušleháme žloutky s teplým vývarem a šťávou z jednoho citronu, nasekáme kopr, celerovou nať, petrželku, mátu i libeček.

3

Jakmile je maso měkké, vyndáme ho na talíř a do bujónu vlijeme zátřepku, důkladně zamícháme a necháme ještě 5 - 7 minut povařit. Poté polévku odstavíme z plotny, přidáme rozšlehaný žloutek, maso i nasekané zelené natě, špetku skořice, špetku šafránu, mletý koriandr, vše důkladně zamícháme, postavíme na mírný oheň a polévku ještě prohřejeme.

4

Čichirtmu podáváme s bílým pečivem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept