Recept

Bozartma, gruzínská drůbeží polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57675
Kategorie: Polévky

Ingredience

6 stroužek Česnek
5 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Kopr čerstvý
800 g Kuře
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Máta
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
5 ks Rajčata
1 špetka Šafrán
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 503kJ
5% Sacharidy 17 g
28% Tuky 21 g
12% Sodík 246 mg
48% Bílkoviny 27 g

Bozartma, gruzínská drůbeží polévka postup přípravy receptu:

1

Velké kuře rozčtvrtíme, vložíme do vařící, lehce osolené vody a téměř do měkka uvaříme. Vývar přecedíme, odložíme.

2

Maso vykostíme, rpzkrájíme na kousky a spolu s nakrájenou cibulí ho v kastrolu na másle opečeme, poté k němu přidáme pokrájená rajčata a vše podusíme do měkka.

3

Mezitím připravíme nasekaný kopr, petrželku, mátu a prolisujeme česnek.

4

Základ zalijeme přecezeným vývarem, osolíme, okořeníme pepřem, sladkou paprikou i špetkou šafránu, přidáme lžíci cukru, šťávu z jednoho citronu, zelené natě s česnekem a necháme přejít varem.

Poznámka

Bozartmu můžeme připravit i z jiné drůbeže, případně ze skopového masa (s masem pak vaříme také kořenovou zeleninu).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept