Recept

Bozbaš, národní arménská polévka ze skopového masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57676
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

4 ks Brambory
2 ks Citrony
2 kávová lžička Cukr krupice
300 g Fazole
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Libeček
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
600 g Skopová plec
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
6 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 431kJ
15% Sacharidy 55 g
41% Tuky 31 g
8% Sodík 158 mg
42% Bílkoviny 24 g

Bozbaš, národní arménská polévka ze skopového masa postup přípravy receptu:

1

Skopovou plec rozkrájíme na kostky, zalijeme dvěma litry vody, přidáme den předem namočené malé fazole a vaříme asi 90 minut. Maso poté drátěnou naběračkou z hrnce vyjmeme, na másle po všech stranách opečeme, následně ho vrátíme do vývaru a vaříme do měkka. K masu postupně přidáváme oloupané rozčtvrcené brambory, pokrájená rajčata a na kostky nakrájená (jádřinců zbavená) jablka.

2

Asi 15 minut před koncem vaření bozbaš osolíme, okořeníme tlučeným pepřem, sladkou paprikou, přidáme cukr a ochutíme šťávou ze 2 citronů, sekanou petrželkou, koprem i libečkem.

3

Polévku rozdělíme do talířů, do každého přidáme lžíci zakysané smetany a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k namočení fazolí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept