Cibulový koláč s olivami a ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulový koláč s olivami a ančovičkami
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57677 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Cibulová náplň | |
100 g | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krystal |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
12 ks | Olivy zelené |
2 g | Pepř černý mletý |
2 g | Sůl |
Korpus | |
350 g | Listové těsto |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 26,8mg |
Draslík | 153,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 16,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Cibule, Cukr krystal, Majoránka, Ocet vinný červený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulový koláč s olivami a ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Příprava: plech na pečení vytřeme lžící másla, tři lžíce mouky odložíme na pomoučení válu, troubu připravíme k předehřátí na 220°C. |
2 | Cibulová náplň: oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme. Na velmi mírném plameni za občasného míchání opečeme na olivovém oleji nasekanou cibuli s česnekem (opékáme asi 30 minut). Restovanou zeleninu ochutíme cukrem, červeným vinným octem, podle chuti osolíme a opepříme. Sladkokyselou cibulovou náplň rozetřeme na korpus koláče, na náplň rozložíme konzervované ančovičky tak, aby vytvořily kosočtverce, přidáme rozpůlené olivy. |
3 | Korpus: listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, který bude o něco větší, než připravený plech na pečení. |
4 | Rozválené těsto uložíme na plech a jemně ho přitlačíme k vnitřním stěnám tak, aby těsto vytvořilo miskovitý tvar. Na těsto rozetřeme cibulovou náplň, na náplň urovnáme ančovičky a rozpůlené olivy. |
5 | Před pečením koláč posypeme sušenou drcenou majoránkou. Pečeme přibližně 25 minut v předehřáté troubě. Tento sladkokyselý koláč servírujeme horký, poslouží jako pohoštění nebo jej podáváme k svačině. |
Poznámka
Servírujeme teplé.