Recept

Cibulový koláč s olivami a ančovičkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57677
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Příprava
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Cibulová náplň
100 g Ančovičky konzervované
2 stroužek Česnek
4 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krystal
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej olivový
12 ks Olivy zelené
2 g Pepř černý mletý
2 g Sůl
Korpus
350 g Listové těsto

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 242kJ
7% Sacharidy 24 g
26% Tuky 20 g
31% Sodík 621 mg
12% Bílkoviny 7 g

Cibulový koláč s olivami a ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Příprava: plech na pečení vytřeme lžící másla, tři lžíce mouky odložíme na pomoučení válu, troubu připravíme k předehřátí na 220°C.

2

Cibulová náplň: oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme. Na velmi mírném plameni za občasného míchání opečeme na olivovém oleji nasekanou cibuli s česnekem (opékáme asi 30 minut). Restovanou zeleninu ochutíme cukrem, červeným vinným octem, podle chuti osolíme a opepříme. Sladkokyselou cibulovou náplň rozetřeme na korpus koláče, na náplň rozložíme konzervované ančovičky tak, aby vytvořily kosočtverce, přidáme rozpůlené olivy.

3

Korpus: listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, který bude o něco větší, než připravený plech na pečení.

4

Rozválené těsto uložíme na plech a jemně ho přitlačíme k vnitřním stěnám tak, aby těsto vytvořilo miskovitý tvar. Na těsto rozetřeme cibulovou náplň, na náplň urovnáme ančovičky a rozpůlené olivy.

5

Před pečením koláč posypeme sušenou drcenou majoránkou. Pečeme přibližně 25 minut v předehřáté troubě. Tento sladkokyselý koláč servírujeme horký, poslouží jako pohoštění nebo jej podáváme k svačině.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept