Rajčata plněná rybou a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná rybou a majonézou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57678 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Rajčata | |
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Kapary |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
2 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
2 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
2 kávová lžička | Šťáva citrónová |
2 g | Sůl |
120 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 191,7mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 164,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Rajčata, Rajčata sušená sterilovaná, Rajčatová pasta, Sůl, Tuňák v oleji, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná rybou a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Příprava: pekáček nebo zapékací mísu vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C. |
2 | Rajčata: z velkých rajčat odkrojíme špičky a vydlabeme dužinu. Rajčata rozložíme na plech, pečeme je asi 15 minut. Po upečení vychladlé vytřeme pastou ze sušených rajčat, naplníme majonézou s kousky tuňáka a ozdobíme sušenými rajčaty, nakrájenýni na proužky. |
3 | Majonéza s tuňákem: žloutky s citrónovou kůrou i šťávou rozmixujeme v mixéru. Během mixování přiléváme do mixéru po troškách olivový olej a směs rozmixujeme do hladka. Do majonézy přimícháme nakrájené kapary a kousky tuňáka. Nakonec majonézu ochutíme solí i pepřem. Majonézou plníme pečená rajčata. Plněná rajčata servírujeme obvykle studená, ale lze je před podáváním ohřát v troubě a servírovat jako teplé jako pohoštění či svačinu. |
Poznámka
Servírujeme studené nebo teplé.