Recept

Těstoviny plněné tuňákem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57680
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Příprava
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těstoviny
1 polévková lžíce Olej olivový
125 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Rigatoni
1 l Voda pitná
Náplň
200 g Sýr Ricotta
200 g Tuňák v oleji
Ochucená smetana
2 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 g Sůl
20 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 209kJ
17% Sacharidy 60 g
44% Tuky 33 g
32% Sodík 630 mg
58% Bílkoviny 32 g

Těstoviny plněné tuňákem postup přípravy receptu:

1

Příprava: zapékací mísu vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.

2

Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny tak, aby byly "al dente". Poté je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Studené těstoviny promícháme se lžící olivového oleje

3

a naplníme cukrářským kornoutem sýrovou náplní s tuňákem, rozložíme po jedné vrstvě do zapékací mísy, polijeme ochucenou smetanouvložíme asi na 20 minut zapéct do předehřáté trouby. Takto připravené těstoviny servírujeme horké, rovnou z trouby, většinou jako hlavní chod.

4

Náplň: konzervovaného tuňáka pokrájíme nadrobno a rozmícháme se sýrem Ricotta.

5

Ochucená smetana: sýr Parmezán nastrouháme, rozmícháme ve smetaně, smetanu následně ochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Tip: Místo tuňáka můžeme do sýra Ricotta vmíchat nasekané vlašské ořechy a nadrobno nakrájené černé olivy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept