Těstoviny plněné tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny plněné tuňákem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57680 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těstoviny | |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
125 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Rigatoni |
1 l | Voda pitná |
Náplň | |
200 g | Sýr Ricotta |
200 g | Tuňák v oleji |
Ochucená smetana | |
2 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 g | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 79,4mg |
Draslík | 656,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Voda pitná, Sýr Ricotta, Tuňák v oleji, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Těstoviny Rigatoni, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny plněné tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Příprava: zapékací mísu vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C. |
2 | Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny tak, aby byly "al dente". Poté je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Studené těstoviny promícháme se lžící olivového oleje |
3 | a naplníme cukrářským kornoutem sýrovou náplní s tuňákem, rozložíme po jedné vrstvě do zapékací mísy, polijeme ochucenou smetanouvložíme asi na 20 minut zapéct do předehřáté trouby. Takto připravené těstoviny servírujeme horké, rovnou z trouby, většinou jako hlavní chod. |
4 | Náplň: konzervovaného tuňáka pokrájíme nadrobno a rozmícháme se sýrem Ricotta. |
5 | Ochucená smetana: sýr Parmezán nastrouháme, rozmícháme ve smetaně, smetanu následně ochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Tip: Místo tuňáka můžeme do sýra Ricotta vmíchat nasekané vlašské ořechy a nadrobno nakrájené černé olivy.