Nové brambory zapečné s krevetami a olihněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nové brambory zapečné s krevetami a olihněmi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57683 |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
2 ks | Citrony |
2 ks | Cuketa |
350 g | Krevety tygří |
600 g | Nové |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Olihně |
2 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
3 ks | Šalotka |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 898,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Cuketa, Olihně, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nové brambory zapečné s krevetami a olihněmi postup přípravy receptu:
1 | Nové brambory důladně omyjeme (nejlépe kartáčkem), neloupeme. Větší bambory překrojíme. Oloupanou cibuli a důkladně omytý citrón rozkrájíme na měsíčky, olihně pokrájíme na menší kousky. Česnek nakrájíme na tenké plátky a očištěnou cuketu i rajčata na kolečka. Očištěné brambory, nakrájenou cibuli, česnek, cuketu a citrón rozložíme do pečicí nádoby. Na připravené suroviny rozložíme snítky čerstvé rozmarýny, přelijeme olivým olejem a dáme péct do předehřáté trouby. Během pečení pokrm několikrát promícháme. Když jsou brambory měkké, přidáme na pekáč i neloupané syrové krevety, pokrájené olihně, rajčata, ochutíme solí, pepřem a pečeme dále, dokud krevety nezrůžoví. Pokrm servírujeme horký, na nahřátých talířích. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Tip: Místo cukety můžeme použít i tykev nebo lilek.