Šurpa, uzbecká masová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šurpa, uzbecká masová polévka
Šurpa, uzbecká masová polévka
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57686 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
4 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Estragon |
2 ks | Jablka |
1 ks | Kapie |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Rajčata |
500 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Estragon, Jablka, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šurpa, uzbecká masová polévka postup přípravy receptu:
1 | Skopovou plec rozkrájíme na kostky, stejně tak zpracujeme oloupané brambory i rajčata a cibuli nasekáme nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso i rajčata s cibulí, vše osolíme a opékáme asi 10 minut. Poté přidáme kostky brambor, mírně je opečeme, zalijeme třemi litry horké vody, osolíme, uvedeme do varu a na mírném ohni povaříme asi hodinu, než maso změkne. |
3 | Mezitím oloupeme a nahrubo postrouháme jablka, na nudličky rozkrájíme velkou kapii, po 45 minutách varu je přidáme do polévky. Těsně před dovařením přidáme ještě bobkový list a posekaný kopr s estragonem. |
4 | Podáváme s nasucho opečeným bílým chlebem, který v talíři zalijeme polévkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Zkoušela jsem tuto polévku, ale moc mě neoslovila.