Tádžická hrachová polévka se skopovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tádžická hrachová polévka se skopovým masem
Tádžická hrachová polévka se skopovým masem
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57687 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
5 ks | Bobkový list |
4 ks | Cibule |
750 g | Hrách |
500 g | Mouka polohrubá |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
500 g | Skopová plec |
2 kávová lžička | Sůl |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 158,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách, Mouka polohrubá, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tádžická hrachová polévka se skopovým masem postup přípravy receptu:
1 | Den předem do studené vody namočíme hrách. |
2 | Skopové maso rozkrájíme na kostky, vložíme do velkého hrnce se 3 l vody a zakryté vaříme asi 1,5 hodiny. Poté maso drátěnou sběračkou vybereme a na velkém pekáči v troubě na oleji ze všech stran opečeme. Maso i s výpekem následně vrátíme do přecezeného vývaru, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli i hrách a společně vaříme dále. Během vaření přiléváme horkou vodu tak, abychom měli stále 3 l polévky. Po 90 minutách polévku osolíme, přidáme bobkový list a tlučený pepř, poté ještě 15 minut povaříme. |
3 | Během vaření polévky připravíme přílohu: z 500 g polohrubé mouky, 50 ml vody a lžičky soli připravíme těsto, z nějž vytvarujeme tenké placky. Na velké pánvi nebo pekáči je poté z obou stran na malém množství oleje opékáme. Opečené placky rozkrájíme na pruhy (asi jako hodně široké nudle). |
4 | Polévku podáváme tak, že do talíře vložíme nakrájené plackové pruhy, které nakonec zalijeme horkou polévkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k namočení hrachu.